تبلیغات
♫♪ ♫♫♪ بازارصفا ღ ღ - مربای تمشک
♫♪ ♫♫♪ بازارصفا ღ ღ
1389/07/16 :: نویسنده : بازار صفا

مواد لازم:

تمشك 1 كیلو گرم, شكر 650 گرم , آبلیمو 1 قاشق چایخوری , آب ولرم به مقدار لازم

طرز تهیه:

تمشك ها را پاك كنید ( برگ و دم برگ آنها را جدا كنید ) و چند بار با آب سرد بشوئید تا خاك داخل آنها گرفته شود. بعد تمشك ها را داخل صافی بریزید تا آب اضافی آنها چیده شود .

یك قابلمه لعابی و سالم و متناسب با اندازه تمشك ها انتخاب كنید و تمشك ها را داخل قابلمه لعابی بریزید و لابه لای آن شكر بریزید و بگذارید حداقل 6 ساعت و حداكثر 10 ساعت در جای خنك بماند تا اصطلاحا شیره بیندازد. ( حدود 50 گرم از شكر را نگهدارید )

قابلمه را روی حرارت قرار دهید، مابقی شكر را روی تمشك ها بریزید و آب ولرم را به آن اضافه كنید.

حرارت را كمی بالا ببرید تا آب بجوشد و بعد حرارت را پائین بیاورید تا مربا به قوام مورد نظر برسد .

وقتی قوام مربا به اندازه دلخواه رسید ، آبلیمو را به قابلمه اضافه كنید و بعد از چند دقیقه حرارت را خاموش كنید .

بهتر است چند ساعت مربا در همان ظرف لعابی بماند تا كاملا سرد شود و شربت مربا غلیظ شود.

بعد از سرد شدن كامل مربا، یك شیشه درب دار تمیز را آماده كنید و مربا را داخل آن بریزید.

درب شیشه را محكم ببندید و در یخچال نگهداری كنید .

نکته:

بهتر است كلیه مربا ها ( به جز مربای به ) را در ظروف لعابی تهیه كنید . هنگام انتخاب قابلمه لعابی توجه كنید كه قابلمه كاملا سالم و فاقد هرگونه پریدگی لعاب باشد .

برای تشخیص زمان قوام مربا، نوك قاشق را داخل مربا بزنید و مقداری از شربت را داخل قاشق بیاورید.

هنگام برگرداندن قاشق، شربت قوام آمده به راحتی از داخل قاشق نمیریزد.

استفاده از آب ولرم برای حفظ رنگ تمشك است. اگر آب زیادی سرد باشد رنگ تمشك ها تیره میشود و اگر آب زیادی داغ باشد علاوه بر رنگ پریدگی و قرمز شدن مربا، باعث شل شدن مربا نیز میشود .

توجه داشته باشید كه اكثر مربا ها هنگام پخت، با درب باز طبخ میگردند كه رنگ آنها تیره نشود . مگر در مواقعی كه برای رنگ انداختن مربا، نیاز باشد كه درب ظرف بسته باشد .

استفاده از آبلیمو برای جلوگیری از كپك زدن مربا و بالا بردن ماندگاری آن است. دقت كنید كه آبلیمو را در آخرین دقایق به مربا اضافه كنید تا رنگ آن تیره نشود .

میتوانید مقدار آب را كمی بیشتر در نظر بگیرید و شربت مازاد اندازه شیشه را به عنوان پایه شربت، در شیشه ای جداگانه نگهداری كنید. برای تهیه هر لیوان شربت تمشك، دو قاشق غذا خوری پایه شربت كافی است .





نوع مطلب : مجله آشپزی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :

 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر