تبلیغات
♫♪ ♫♫♪ بازارصفا ღ ღ - کیبه عربی (غذای سنتی لبنان)
♫♪ ♫♫♪ بازارصفا ღ ღ

کیبه عربی (غذای سنتی لبنان) - آکاایران

كیبه نوعی كوفته لبنانی، و غذای ملی  این كشور است. كسی نیست كه به لبنان سفر كند و از این غذای لذیذ نچشیده باشد . كیبه به اشكال و طرق مختلف تهیه و سرو می شود كه در اینجا ، نوع ساده آن را شرح می دهیم.

گوشت كیبه، باید خوب نرم شود. در قدیم گوشت این غذا را می كوبیدند. اما امروزه در قصابی ها گوشت كوبیده و مخصوص كیبه پیدا می شود، ولی درمنزل هم می توان این گوشت را تهیه نمود .

مواد لازم

500 گرم ( دو بار چرخ شود)   گوشت گوسفند بی چربی
2 لیوان   بلغور گندم پخته و آبكش شده
یك عدد   پیاز متوسط
به میزان لازم   فلفل و نمك
یك قاشق مرباخوری   ادویه مخلوط لبنان
مقداری   آب یخ یا یخ خرد شده

طرز تهیه:

ابتدا پیاز را رنده كنید، فلفل را نیز ریز خرد كرده و با گوشت مخلوط كنید ؛  سپس بلغور، نمك، فلفل و ادویه را بیفزایید و با كمی آب یخ  یا  یخ خرد شده به طور كامل ورز دهید. اضافه كردن یخ باعث می شود، گوشت نرم شود و خنك باقی بماند، هم چنین زیاد چربی پس ندهد.از آن جا كه برای درست كردن این غذا باید گوشت را زیاد ورز دهیم ، می توانیم گوشت را 2 بار دیگر از چرخ رد كرده ، یا از خرد كن های برقی استفاده كنیم تا نرم شود. سپس بهتر است مواد كوفته را چند ساعت در یخچال بگذاریم تا سرد شود. بعد، از یخچال درآورده و دوباره چند دقیقه ورز می دهیم .

آن گاه دستمان را مرطوب می كنیم و از مایه به اندازه نارنگی كوچك برمی داریم و كف دستمان پهن می كنیم . از مایه وسط كیبه یك قاشق غذاخوری می گذاریم ، اطراف را به هم می رسانیم؛ سپس به شكل دوك به آن فرم می دهیم و در روغن سرخ می كنیم. هم چنین می توانیم یك ظرف فر را چرب كرده و نیمی از مواد را بریزیم و با دست پهن كنیم. آن گاه از مایه وسط كیبه بر روی آن پخش كرده و بقیه مواد كیبه را می ریزیم و پهن می كنیم . بعد با چاقو به شكل لوزی برش می دهیم و كمی روغن روی آن می ریزیم( تا روغن درون آن نفوذ كند).

سپس در فر پنجره وسط  با حرارت 200 درجه سانتی گراد می گذاریم تا بپزد و روی آن  طلایی شود( می توانیم ابتدا فویل بكشیم و در آخر برداریم.)

ادویه مخلوط لبنان: فلفل بهار، دارچین و جوز هندی را به صورت پودر در آورده  و به طور كامل با هم مخلوط می كنیم.

مواد لازم برای تهیه مایه وسط كیبه: به روش سنتی

3 قاشق غذاخوری   روغن
یك دوم فنجان   خلال بادام
2 عدد ( ریز خرد شود)   پیاز متوسط
500 گرم   گوشت چرخ شده
به اندازه كافی   نمك و فلفل
یك دوم قاشق مرباخوری   ادویه مخلوط لبنان
یك چهارم قاشق مرباخوری   دارچین

روغن را در ماهی تابه گرم می كنیم و بادام را در آن طلایی كرده و كنار می گذاریم.

سپس پیازوادویه ها را ریخته ، گوشت را اضافه می كنیم و تفت می دهیم تا گوشت بپزد، آن گاه در انتها ، بادام  را اضافه و مخلوط می كنیم.

مواد لازم برای تهیه مایه وسط كیبه نوع دوم:

یك دوم فنجان یا حدود 80 گرم   بادام
400 گرم   گوجه فرنگی ( ریز خرد شده)
یك قاشق مرباخوری   دارچین
یك فنجان   جعفری خرد شده

بادام را در روغن تفت داده و با بقیه مواد مخلوط می كنیم.





نوع مطلب : مجله آشپزی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :

 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر